Prel 2 december MIGr – Malmö Idrottsgrundskola

Plats:
Datum: 02/12/2021
Tid: 00:00


I december blir det studiebesök på stadionområdet i Malmö.

En ny skola byggs för MALMÖ IDROTTSGRUNDSKOLA och står färdig hösten 2021, norr om Baltiska Hallen och granne med Gamla Stadion.

Idrottsgrundskolan är ett samarbete mellan föreningslivet och Malmö stad. Det är en kommunal skola som erbjuder samma skolutbildning som övriga högstadieskolor och som profilskola dessutom daglig idrottsträning med utbildade och erfarna instruktörer. Alla elever i Malmö, oavsett var man bor, är välkomna att söka.

De idrotter som finns representerade på skolan är: fotboll, handboll, friidrott, basket, innebandy, gymnastik, konståkning, racketsporter (tennis, badminton, squash), simhopp, simning, dans och karate.

Den nya högstadieskolan har plats för 540 elever och sporthallen har 500 åskådarplatser. Dockad till sporthallen finns en 19 m hög klätterhall.

Gestaltningen utgår från skolans verksamhet och de befintliga byggnaderna på Stadionområdet. Vita betongfasader med rundade hörn, fönsterband som löper runt byggnaderna och inslag av varma accentkulörer gör att arkitekturen utstrålar rörelse och energi.