26 september – P- Huset Sege Park

26 september - P- Huset Sege Park

När

26/09/2023    
16:15 - 19:00

Bokningar

Bokning stängd

Sege Park – ett område som främjar hållbart industriellt träbyggnaden och cirkularitet.

Höstens första möte är på tisdagen den 26 september då vi besöker P-Huset Sege Park

En av de framstående byggnaderna i området är det parkeringshus som invigdes i slutet av 2022. Parkeringshuset är ett pilotprojekt inom klimatneutralt byggande inom ramen för bransch initiativet LFM30. Vi kommer att lyssna på en presentation och få en rundvandring av området tillsammans med representanter från P-hus Sege Park och arkitekt Jonas Lloyd från Lloyd’s Arkitektkontor.

Under rundvandringen kommer vi att besöka bostadskvarteret Centralköket 1, som ligger i närheten av parkeringshuset. Detta blir en uppföljning av vårt tidigare digitala möte, då vi fick en presentation av projektet. Vi kommer att guidas av en representant från arkitektkontoret Kjellander Sjöberg, som har ritat bostäderna.

Det som utmärker båda projekten är implementeringen av innovativa idéer såsom utforskning av nya metoder och byggmaterial för att minimera klimatpåverkan, effektiv hantering av dagvatten samt lokalt genererad energiproduktion och lagring.

Sista anmälningsdag är 22/9. Medföljande gäst/studerande, och kanske blivande medlem, anmäls tillsammans med medlem. Ange antal i listen och skriv gästens namn i kommentarrutan. Om mötet är fullbokat mejla info@ssbs.nu.

https://karta.pmalmo.se/area/875

Varmt välkomna!

 

Program

16:20 Vi samlas i en lokal som ligger på bottenplan i parkeringshuset med ingång från Tekla Thomassons gata.

16.30 Ordförande hälsar alla välkomna.

16.35 Representanter från P-hus Sege Park  och Jonas Lloyd från Lloyd’s Arkitektkontor berättar om projektet och gör en rundvandring.

17.50 Rundvandring i kv. Centralköket 1, Sege park. Vi kommer att guidas av en arkitekt från arkitektkontor Kjellander Sjöberg.

18.30 Vi återvänder till lokalen för fika och mingel

19.00 Mötet avslutas

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.