9 september – Lalandia i Motala

9 september - Lalandia i Motala

När

09/09/2021    
17:00 - 18:15

Bokningar

Bokning stängd

Vi välkomnar er tillbaka från semestern med en föreläsning om  Lalandia i Motala, en ny semesteranläggning vid Vätterns östra strand.

Två av Skandinaviens största semesteranläggningar finns i Danmark och drivs av Lalandia A/S. Snart kanske vi kan besöka ännu en, fast i Sverige. För i december 2016 tecknade Danska Lalandia A/S, Motala kommun och Tillväxt Motala AB en gemensam avsiktsförklaring om att etablera en semesteranläggning i Motala.

Enligt en Turistekonomisk rapport , utförd av HUI Research, skulle både besöksnäringen i Motala och regionen gynnas av Lalandias etablering.  Flera hundra nya jobb förväntas skapas och över 300 000 nya besökare till regionen. Motala ligger  vackert mellan Boren och Vättern och man tar sig dit från både Stockholm och Göteborg inom 3 timmar. Från Malmö tar det ytterligare en timme.

I skrivande stund ligger detaljplaner för överprövning hos mark- och miljödomstolen.

Vi hoppas att Hanna Hammarlund, Verksamhetschef Strategisk samhällsplanering i Motala kommun, vet mer om hur det går med överprövningen när hon presenterar projektet och Motalas visioner vid höstens första medlemsmöte.

Thomas Nielsen, Projektdirektør på Lalandia A/S kommer att berätta om projektet som är Lalandias första etablering utanför Danmark.

Vi ses på Teams den 9 september kl. 17.00 – 18.15

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.